Opatija,Pula ili Rab nisu jug Dalmacije, a najtopliju su 
Inače, na sjevernon Jadranu se more brže grije u rano ljeto zbog manjih dubina mora...
Tople su bile kao jug jučer. Ta tablica predstavlja jučerašnje temperature. Ali ovih dana je jug Dalmacije bio najtopliji.Tako da to sa sjevernim jadranom ne stoji. Površinski sloj mora konstantno struji od juga prema sjeveru. Onda od sjevera opet prema jugu uz obalu Italije.
Topli površinski slojevi mora koji se griju na mediteranu, strujama idu prema sjeveru.
To sa grijanjem mora i dubine, odnosi se na dubinsko grijanje mora, ne na površinsko.
Savar što se tiče prodora u 12 mjesecu. Dubrovnik je sa minimumom od -2 bio među najtoplijim na jadranu. Što se vidi i po mojim egzotama. Tako da ne razumijem što točno želiš reć, ni kakve to točno veze ima sa morem i temperaturom mora.

Također ti si započeo sa raspravom tvrdeći da ti je čudna temperatura mora od 24 stupnja u Dubrovniku, ne ja. Ja sam samo napisao temperaturu mora izmjerenu u Dubrovniku. Sa kojom ti imaš neki problem.

Također u Dubrovniku i Mljetu temperatura mora se ne mjeri ručno, već pomoću specijaliziranih plutača za mjerenje temperature mora. Gradovi koji mjere more na takav način imaju zvjezdicu kraj imena u tablici.