Evo mene opet ... nakon toliko vremena...
Prvo oko kupnje Echeveria: google će pronaći rješenje, znam, da u Italiji imaju dve ili tri vrtlarije koji možda drže te eševerije, a sigurno ih možeš nabaviti u Engleskoj. Inače, sama imam nekoliko Eševerija, ali su mi nekako dosadne...

Onada o mom blogu:
http://sempervivum.sosblog.com Eto, to sam radila u slobodno vrijeme u poslednja dva mjeseca. Sempervivumi i Jovibarbe, i poneka slična stvar... Slike, podaci ... A sve to na slovenskom in engleskom.
Dapače, ustanovila sam i svoj forum o sempervivumima, ali sam tek na početku ...
Kao treće:
Posljedni poziv za dogovor oko razmjene sempervivuma. Možda več za 3 nedelej dolazim u Poreč na odmor. Sempervivume za razmijeno ču poslati iz Hrvatske....
Lokacija? Ljubljana, Slovenija...
I naposlejtku oko
boje smepervivuma: Da, neki su crveni skoro cjelu godinu, drugi samo za vrijeme zime, kada je ispod nule, treći samo ljeti... Zato i ima oko 4.000 imenskih hibrida Sempervivuma ...

Sempervivum nije biljka koja se
prezimljava u kući. Tako uopšte ne prestaje rasti zbog visoke temperature i gubi svoj oblik rozete. Da svetlu boju zbog nestašice svijetla i ne pominjem.
A što se tiče
identifikacije sempervivuma iz slika - ja to ne radim. Pošto sama imam dosta sempervivuma znam, da je to nemugoče.
Njemac sa linka
www.sempervivum-forum.de/ ima dobre i zdrave biljke - i ja
kupujem od njega.