Sve ručno kopano. Dio zemlje je iskorišten da se podigne nivo zemlje okolo, a ostalo sam prebacio na druge pozicije po vrtu. Konstrukcija je od pvc-a iz dva pomična dijela. Na jesen u 11 mj. kad krenu prvi meazovi stavljam gornji dio konstrukcije iznad limuna i naranče. Drugu stavljam kad budu jači mrazovi i ostaje otvorena na kip. Sa strane stavim blokatore da vjetar ne baci van poklopce. Samo kad su najjači minusi sam sve zatvorio. S donje strane ima 10 cm otvorenog dijela koji pomaže u cirkulaciji zraka. Kad jako zahladi naslonim dasku na taj dio. Do sada nisam imao potrebe stiropor stavljati unutar poklopaca. Dubina je na gornjem dijelu 1,2 m, na plićem 80 cm. Okviri su 70ak cm. Iskop je ojačan protiv urušavanja jer se na 1,8 m, koliko sam prvotno stavio, kod natapanja i obilnih kiša hoće odronjavati zemlja. Na 1 m dubine temperarura zimi je već stabilnija i kreće se oko + 6 stupnjeva. Kad zagrije, ako je pokopljeno sve, zemlja opet regulira zagrijavanje i nikad se ne pregrije kao u plastenicima.