Lako je vama kad imate MBM, kod nas toga nema, jadni mi...
Mi mozemo samo da sadimo, ili da uvezemo...
Ali imam prijatelja koji ima veeliki kiwi u dvoristu, plodova ima na tone, ali on nije sklon ni vocu ni povrcu pa vecina zavrsi u kanti.
Uzecu od njega reznice pa cu probati da ih ozilim... Kad je pravo vreme da sakupim reznice, i da li se koristi ona klasicna metoda, u vlaznu zemlju, prekrijes kesom i pomolis se da uspe... 
:thumb_up:Yonex, ja imam saznanja o ožiljavanju kivija.Kada ih budu orezivali neka paze na to od kojeg je,dal muškog ili ženskog,neka bacaju na 2 hrpe,pa označi npr,ženske crvenim trakicama,zatim uzmi reznice debljine 7-10 mm,dužine 30-ak cm. Dulje prereži 3-5 mm niže pupa, namoči taj deo,tj.donja 2 pupa u hormon za ukorenjivanje drvenastih reznica i pobodi u mješavinu pjeska i kupovne zemlje za cveće.Ne prekrivaj kesom.Stavi u hlad.
Mešavina neka bude u nekoj većoj kanti,i stavi je u neki deo vrta u senku,povremeno zali vodom,i ujesen bi trebalo da već budu ukorenjene.Na ukorenjivanje stavi u 3 mj. tj možeš sada.Iznad supstrata neka bude 1 ili 2 pupa.
Veoma je bitno da imaš veliki broj reznica,da bi ti neka uspela,jer se teško ukorenjuju,pogotovo ženske!