Nema toga na moru...kakvih oluja ljetnih... moguće je (ali rijetko, eventualno ako i bude jednom u ljetu) tzv. nevere gdje se naglo spusti jaka kiša i vjetar šta potraje 5 minuta i onda naglo stane i zasije sunce.
Molim te Palmark, odakle vadiš ovakve zaključke? 
Pa evo,zar sad i ti nisi rekao sam?

Kazes jednom tokom leta se desi oluja na moru? A kod mene ovde bude nekad i svako drugo popodne ili vece strasna oluja,sa vetrinom,grmljavinom i ne retko sa gradom (tucom),posebno u maju i junu kada je vlaga vazduha velika,a temperature visoke!
A zakljucak sam i bez tvoje potvrde izveo iz toga sto je na moru vreme generalno stabilnije nego na kontinentu,i leti imate mnogo duze suncane i mirne periode!
A kod nas nije neobicno i nemoguce da Tmax jednog dana bude 40C,a vec drugog 20C,i oluje pri tim promenama su najopasnije!
Zato kazem,nisam bas siguran da je bananama bolje na kontinentu-vi mozda imate buru,ali tad je i tako period mirovanja,a kod nas leti zezu oluje!
Moje dvoriste je u zavetrini,ali znas kako bude strasno! Letos je jednom sve prevrtalo po dvoristu,od grada je zabelela trava,a po ulicama je bilo i polomljenog drveca i porusenih bandera!