ja sam nekoliko puta narucivao od europalmsa. posiljka od 20 eura, obicno 4 vrste po 5 eura. sjeme. uvjek doslo kroz 10ak dana postom, bez problema. isto kao vlax mislio sam narucit seedlinge neke i cuo se s jamesom preko eps-a. kaze da salju sa zemljom sto mislim da ne bi proslo nasu carinu.sadnice su bile oko 2 3 eura, al mi je reko da bi me postarina izasla oko 25 eura. pa sam odustao od sadnica. bilo bi bolje da salju "bareroot" (golo korjenje bez zemlje) ko dosta njih sto rade.
sjeme sam placao tako da sam 20 eura poslao u preporucenom pismu, i kad oni dobiju pare onda salju paket. jednostavno. novcanicu omotam u neki reklamni letak u posti da se ne vidi sta je unutra, i prodje.
ljetos mi je vraceno nekoliko posiljki iz vana, medju njima i bulgarije od kirila. nit sam ih ja dobio nit su vracene njemu. carinici lopovi, nema ko. onda od jednog covjeka iz njemacke je vracen paket njemu nazad,opet nista, i jos jedan iz njemacke vracen, a za taj mi je zena ta njemica rekla da je pisalo samo "zabranjeno", pa me pitala sta to znaci. u svim slucajevima kad nisam dobio posiljku nisam dobio nikakvu obavjest da mi je nesto stiglo i da ima nekih problema , nego samo il vrate il hape. bas bezveze.
najbolje iskustvo imam s englezima, od njih posiljka dodje za 4 5 dana bez jebemti.