Hvala na čestitkama.Ma ja sam naravno presretan,glavno da je rodilo,nebitno koliko.Idemo dalje.Ono što je iz ovog uroda vidljivo je:da pistači može kod nas roditi,iako su me neki agronomi uvjeravali da nemože zbog visoke geografske širine,da je oplodnja loša,onaj kod g. Kolege rodi puno bolje iako je muško stablo oko 2 km od njegovih,što znači da postoje i sorte koje imaju više zdravih cvjetova a možda i sorti sa boljim peludom,kao i kod maslina.Kad usporedim sa P.terebinthus i kod te vrste znam ženske grmove koji uvijek imaju malo oplođenih sjemenki dok je na nekima skoro 100%oplođenih,(to se lijepo vidi oplođene sjemenke u zriobi dobiju plavičastu boju dok oni prazni budu crveni).Kod mene su bila dva muška stabla,na jednu žensko,ručno sam oprašivao više puta,i ujutro i navečer i u podne,na rubu sam šume u kojoj ima puno P.terebinthus,pretpostavljao sam da će možda i oni pomoći oplodnji,i sve to slabo.Vjerujem da ima sorti koje su bolje ili lošije,to je sigurno razlog zašto ih navrću,osim što treba 10 g.da rode.Dakle treba ovladati tehnikom kalemljenja pa će valjda i urod biti bolji.Ovi moji su dosta maleni,plodovi iz kojih sam dobio stabla bili su puno krupniji,ovi koje vidite na Damirovoj slici su puno duži,ti su od g.Kolege,ti su i ranije sazrili nego moji.Eto materijala za igru koliko hoćete,ko voli nek izvoli.