Pa ne crtaju meteorolozi te izlaze nego to rade razni kompjutorski programi za diverzne modele na osnovu 1000000... ulaznih varijacija i kombinacija. Mislim da je već svima jasno a o tome se tu pisalo isto nekoliko puta da su prognoze unatoč napretku u tehnologiji najpreciznije do trećeg dana, sve dalje od toga je u biti samo trend. Najbolje po vama bi bilo gatati iz kave i gledati u nebo kakvo će vrijeme biti... 
very funny veruda.
Naravno da se odnosi na kompjuterske izlaze koje napravi software, neznam zašto to uopće spominješ kao da mi to neznamo?
Međutim, ako jedan meteorološki servis da izlaz za -20, a drugi ne prelazi -5 za isto područje onda se vidi da netko nezna svoj posao.
I software je stovrio čovjek, a ujedno i radi sa njima. Nije sve na softwaru. Meteorolozi sa prikupljenim podacima također sudjeluju u stvaranju prognoze, ne radi to sam software.
Naravno, ima ovih "bespltanih" meteoroloških servisa koji su potpuno automatizirani na osnovu nekih računalnih izlaza.
Ali to nema veze sa pravom meteorologijom kakva je (bi trebala biti) u državnim hidrometeorološkim zavodima i sl.
Ako su jedni na kraju točniji od drugih (tj. stvori se drastična razlika između jednih i drugih) onda mislim da je u ovoj priči sve jasno.
Samo mala napomena: za vis vrlo često, vrlo vrlo često državni meteorološki zavod falije prognozu.
Ja mogu govorit o visu jer živim tu, netko drugi možda o svom gradu.
Dakle gatanje u kavu pa da jednako uspješno kao i pogledat prognozu DHMZ-a.