Banana Musa basjooNju sam zasadio u juznom delu vrta, u koliko toliko zasticenoj poziciji, vec je poludela i srednji list joj se duplirao za nedelju dana...

Ghinko bilobeZa njega bas i ne moram nesto mnogo da brinem,a poceo je polako i da lista...
Albizia julibrissinNju sam zasadio na suncanoj poziciji, nadam se da ce sto brze da poraste ove godine

Caesalpinia gilliesii - zuta rajska pticaMary Jo kaze da je sadila u zemlju ali da joj zbog ostecenja od zime nije cvetala, videcemo kako ce kod mene da prodje, za svaki slucaj imam jos jednu u vecoj saksiji, i dve u casama...

PassifloraDosta ostecena tokom zime, ali se izvukla...i moram opet da pomenem Mary Jo, i kod nje je identican slucaj i to sa mnogo starijom, ja sam se bas zacudio kada sam video, gotovo 70% Passiflore je i kod nje stradalo

Moju sam morao do korena da isecem, ali dobro je za sada...bila je zasticena sa piljevinom, jaaako velikim slojem lisca i cepanicama preko...danas sam je orezao...

Solanum pseudocapsicum - Jerusalemska tresnjaPresadio, razdvojio i sada imam i jedan primerak u vrtu, koji nameravam da stitim preko zime, napale su ga stitaste vasi jer je koren potpuno iscrpeo svu hranljivost zemlje u saksiji, ali sada je ok...
Primerak koji ce ostati napolje preko zime...
BougainvilleaMlada i jedva cekam da cveta, imace je roze boje...

RuzmarinPregurali prvu zimu kao reznice, i cekam da krenu polako da rastu...
Ovaj je najbolje prosao...

Ostali...

BambusCekam da krene...ima dosta korenja u zemlji, i ovaj rizom...
Yucce ( Gloriosa i Filamentosa) & Kaktusi

OleanderProsle godine dobijen od komsinice, sledece godine cu ga presaditi u vecu saksiju...
U drustvu sa Daturom koja ceka prsadjivanje u zemlju...
AgaveCela porodica na broju sa sve podstanarom Alojom...ova najveca agava je dobila danas vecu saksiju

Citrusi2 Limuna i 2 male mandarine...ovaj veci je pored Abutilona...

SantolinaImam ih vec duze vreme, i jako su lepe...

Pampas travaDosta ostecena od mraza ali oporavlja se

SmokvaSa pogledom ka severu i deo NBGD-a...dosta je dobro podnela zimu...