Ma bez uzbudivanja Veruda,

evo i ja mogu potvrditi da su cak razlike temperature od Zracne luke i Pule cak i ljeti ponekada 5C, a zimi je uvijek od 3-5C razlika izmedu grada i Zracne luke.
Nisam neki ekspert, ali bavila sam se nekada padobranstvom pa smo pazili i na smjer vjetra i na temperature, pa se toga dobro sjecam, a obcino je i danas tako!
Pisala sam negdje vec o tome, ovdje negdje, ali probat cu negdje pronaci, o onim cudnim strujanjima zraka iznad Pule, zracne luke, i one granice prema Medulinu i Liznjanu kod Sportske zracne na Medulinskoj, i onom dijelu prema Budavi odnosno Kavranu.
Za one kojima ovi nazivi nis ne znace, Medulin i Liznjan i Premantura su najjuzniji na poluotoku, kada se pogeda karta Istre, i na negdje 5 km udajenosti od centra, od 10 km cestovne udaljenosti stvara se kod ljetnih i manje vise i zimi kao nekakva zavjesa, npr. u gradu je grmljavina i pljuskovi a odprilike 5 km istocno

i 5 km juzno sija sunce, i nema ni oblacka! Jednostavno receno oko tog spica bude prelijepo vrijeme, a lijevo i desno i u pozadini grmljavina i pljuskovi!

Nije bas jednostavno objasniti, ali kad tako nesto dozivim uvijek je ponovno zanimljivo jer kad sjedis na plazi i sija sunce, a zracne linije mozda 1-2 km grmi i gledas munje kako sijevaju ipak je neobicno!