Pisao si na tvojoj stranici kako je reagirao tvoj otac, ma nista strasno puno njih bi tako reagiralo,
ali ako nebi bilo pokusaja i eksperimenata, kako ja sebi kazem "jos uvijek bismo svi magarce jahali, umjesto sto se sada vozimo autima!"
Pozdrav
[/quote]
Hehe, ma svih sam u okolici zaludio s maslinama. :) Pred cca mjesec dana došli su nam na vrata jedni susjedi koji žive 500 metara od nas i kažu kako su se bavili mišlju da posade masline na terenu koji je 200 metara zračne linije od mojih maslina, ali da ne znaju da li bi uspijevale. Slučajno je ta njihova glasna razmišljanja čuo jedan naš susjed koji živi bliže nama pa ih pitao "zašto ne pitate njega, on vam tu ima cijeli maslinik". Ovi su ostali "paf". Pa gdje, pa kako, pa kako mi ne znamo... Kad su ti novopečeni maslinari došli i vidjeli kako su masline zdrave, oduševili su se. Sad svakog dana raskrčuju taj teren od kupina i mislim da će uskoro krenuti u sadnju.
Prije te odluke, konzultirali su i jednu u ovom kraju priznatu agronomku koja je bila prilično skeptična i suzdržana. Žao mi je da ja nisam bio kući kad su zajedno s njom obilazili taj njihov teren. Položaj je divan. Još je bolji od mojeg, više izložen suncu, na lijepim, širokim terasama, a agronomica se dvoumi... neki ljudi stvarno nemaju petlje ... Kod jednog prijatelja koji ima vikendicu na 550 m/nm sam posadio prošle godine 5 maslina. 4 komada sorte leccino i jednu pendolino. Teren je sličan mom. Nema direktne bure, ali je viši 220 metara. Ove godine bi možda moglo biti i roda. Nisam ih obilazio ovih dana, ali kad sam ih vidio prije cca mjesec dana izgledale su tako jedro i čilo da su me oduševile.
I te njegove masline ne gnojimo u kasnu jesen nego samo u proljeće i ljeto i evo ih lijepe izdrave iako rastu gotovo u srcu masiva Učke.