Pozdrav svima

Slučajno sam došao na ovaj sajt i friško sam registriran.
Imam za početak nekoliko pitanja i volio bih podijeliti iskustva sa drugima.
Posjedujem tri stara maslinika sa starim istarskim sortama i to većinom Karbonera ili karbonaca i nešto buža.
Održavam maslinike zadnjih desetak godina, ne posjedujem strojeve za obradu tla što znači da ne orem niti frezam jer su maslinici udaljeni od mjesta di živim i do 12 kilometara.
Samo kosim travu i bacam nešto gnojiva. Ove godine sam imao i rekordan visoki postotak prinosa od 20%

Zanima me kako ostali koji ne oru maslinike kao ja i samo kose, gnoje svoje masline. Mislim da je Ahmet koliko sam vidio jedan od njih.
Do sada sam bacao stajsko gnojivo u granulatu ali nisam radio folijarnu gnojidbu. Međutim, mišljenja sam da ovako samo bacam novac jer se to gnojivo ipak sporije otapa u zemlju ako se ne preore.
Moje je pitanje dali da se isključivo orijentiram na folijarnu gnojidbu a zanemarim bacanje gnojiva u granulatu ili NPK?
Kako mi je jedan maslinik pod napadom čađavice upravo sam ga tretirao crvenim uljem koje ću ponoviti sljedeći mjesec a i kasnije pred cvatnju.
Sljedeće pitanje je imali smisla dodavati u crveno ulje i neko folijarno gnojivo sada u mirovanju?