Prvo se kod palmi razvija korijen, navodno vecina njih razvija korijen u dubinu dok ne nade glavni ili neznam kako ga nazvati primarni korijen, vodu.
One malene dlacice odnosno drugi, sekundarni hrane biljku vodom odnsono oni su vise odgovorni za prihranu, a ovaj veliki odnosno primarni je "usidri" da i cvrsto stoji, fali mi neki izraz bolji

nadam se da cete me razumijeti.
Da ne bi bilo nesporazuma, superthrive nije gnojivo, on je sastojak hormona koji biljke i palme imaju u sebi i koji iz korijena tjera biljke na rast, u sustini dobro razvijeni korijen onda tjera i biljku na proizvodnju novih listova, odnonsno na povecanje lisne mase.
Tako da obicno dode prvo "do tog divljanja korijenja" i onda krecu "divljat listovi".
Taj superthrive nije nista posebno navodno "izjava moje sestre" razgradila je jednu kolicinu i dosla oko 70% do sastava,
nije neka umjetnost ali si tipovi to skupo naplacuju.
Svatko to moze izmijesati, navodno je neki pitohormon i vitamin B1, najveci sastojak, evo i jedan nijemac ovdje je dosao do tog zakljucka, on ima problema kako te sastojke odrzat "stabilnim kemijski" jer s vodom se nekako njegovi pocnu kristalizirati.
Ja ovih dana ocekujem mail, s 90% sastojcima u prozentima, pa cemo probat mjesat. Navodno se svi sastojici mogu dobiti i kod nas u apotekama.
Samo treba pravi %centualni red i nacin mijesanja.
Obecala mi je time se pobavit, evo htjela sam vas iznenadit, uspijela sam sutjet 2 tjedna, e sad vise nisam.

U sustini je to hormon koji u povecanoj dozi tjera biljku na rast, ne skodi joj, i genetski nista ne mijenja u njoj, cak joj je navodno i bolje, samo se npr. negdje u 8 mjesecu treba prestat da bi biljka dosla u fazu mirovanja, i nikada se ne smije stavljat u vodu zajedno s gnojivom, jer se onda dogodi da se biljka "deblja" ali prestaje na neko vrijeme rasti ono u visinu, ili desilo se vidjela sam googlajuci da npr. Trahy pocinje izbacivat korijenje iz stabla iznad zemlje, stvarno izgleda allienski!