ma moracu po jednu da posadim u zemlju pa cu ih stititi,posadicu ih jer verujem da ce im mnogo biti lakse da se razviju u zemlji,bice stalno navodnjene jer je tu i travljak a imace i sunca koliko pozele,to ce biti prvi eksperimentalni primeci,ionako imam visak tako da vrredi probati,ako im se sta desi preko zime u prolece odmah stizu novi primerci...verujem da ce trahi preziveti bez obzira na to sto se nece mozda razviti kako treba...
sto se tice zastite vec sam zamislio nesto,bar dok su manje mogu ih stititi kako pozelim,verovatno ce ici kombinacija filca koji se koristi za ispod laminat,stiropor i onaj izolacioni materijal sa onom niklovanom povrsinom(neznam mu naziv) i naravno najlon...jedina muka je sto ce biti u mraku,ali posto ce biti male zastitu cu verovatno po potrebi stavljati,tj.ako je sunce i dobar plus bice otkrivene,ako se pocne padati ispod 5c stavljam zastitu...
ako ovako ne bude islo verovatno ce se naredne zime smisljati i nesto aktivno,tj.dogrevanje u hladnim danima,hoce kod mene cesto da ode u -10 i -15,a ponekad i po par dana...