Hvala na brzim odgovorima, alias i Xenon

Danas sam posjetila najaktivniju botaničarku u gradu i kupila neki supstrat koji planiram da pomiješam sa kvalitetnom univerzalnom mješavinom zemlje od drugog botaničara, pa u proceduru! Do sada sam koristila samo tu univerzalnu zemlju, miješala je sa određenom količinom pijeska i, uz dobru drenažu, za ovih dvije - tri godine bavljenja biljčicama, sve je bilo dobro.
Svo posađeno sjeme nalazi se u odvojenim plastičnim čašicama, ali je u svakoj po 3 - 4 male palmice, mislim da mi neće biti problem odvojiti korijenje, a kako nema mnogo zemlje planiram da biljčice istisnem iz čašica et voila

Sjeme feniksa sam posadila prošlog avgusta i sad žalim što nisam odvojila ranije, nekolicina se sasušila, ali sam zadovoljna prvim pokušajem. Vašingtonije sam pobockala sredinom oktobra, dugo im je trebalo da niknu, ali sada raaaastu!
Posadila sam i sjeme neke druge palme (liči na cikas) - tu sam malo eksperimentisala sa plastičnom saksijom iz koje nije niklo ništa, ali kad sam je slučajno prevrnula ispale su cijele sjemenke - stavila sam ih u čašu vode na par dana pa ću ih ponovo u zemlju - može li to uspjeti, pitam se

Vremenom ću fotografisati rezultate, nadam se da će biti dobri